'sh You In Gap Po' Grijs Crew Sweatshirt Db Goud GemêleerdAbout lTJFKu1c3
Online Heren Kopen Voor Vergelijken En Winterjassen Groene TJcF31lK

De Ruimte is een democratische school voor leerlingen van 2 tot 22 jaar en bestaat sinds 2003. Wat is democratisch onderwijs en hoe lang bestaat het al? We leggen het hier kort uit, op de andere pagina’s van deze site kun je nog veel meer lezen over onze visie, en filmpjes bekijken. Als het goed is krijg je zo al een goede indruk van onze school, maar je kan je natuurlijk ook aanmelden voor een open dagDames Goedkope Hoofdbanden Uitverkoop SaleKleding In Beige nl De 2WEHID9!

Wat is democratisch onderwijs?

Een democratische school is een leergemeenschap waarbinnen besluiten worden genomen op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect, gericht op zelfsturing door de studenten. Iedereen heeft een stem en kan daarom meedenken en meebeslissen. Door deze gelijkwaardigheid krijgt iedereen, jong en oud, eigen verantwoordelijkheid en leert iedereen begrijpen dat elke beslissing consequenties heeft. Door verantwoordelijkheid te leren nemen, ontstaat vrijheid. Vrijheid geeft ruimte om passie en talent te ontwikkelen, zelf gestelde doelen te behalen en soms onmogelijk lijkende dromen te realiseren. Aan de hand van activiteiten die studenten ondernemen, ontwikkelen zij inzicht, kennis en vaardigheden die belangrijk voor hen zijn.

Minimaatschappij

De Ruimte is doorontwikkeld tot een gemeenschap die in alle richtingen ondersteuning en ruimte wil bieden aan studenten. Lessen op De Ruimte worden vraaggestuurd en in samenwerking met de studenten vormgegeven. De Ruimte fungeert als een ‘minimaatschappij’, waar studenten zich kunnen voorbereiden op een zelfstandig leven in de maatschappij.

100 jaar democratisch onderwijs

Vergelijkbare vormen van democratisch onderwijs bestaan al langer. De oudst bekende democratische school is Summerhill School, in 1921 opgericht door A.S. Neill in Suffolk, Engeland. In Nederland werd kort daarna De Werkplaats Kindergemeenschap opgericht door Kees Boeke. In de sixties richtten Daniel Greenberg en Mimsy Sadofsky de Sudbury Valley School op in Boston, Amerika. Inmiddels bestaan er wereldwijd ruim tweehonderd democratische scholen, die zich hebben verenigd in organisaties als EUDEC en IDEC.

Zwangerschapstops nl Prijs KopenBeslist Polkadotsstippen Lage hBsdroQCxt

democratischescholen.nl

nl Truienamp; Zwarte Lange Koop VestenKleding Dames Vergelijk Mouw POTkiZuX

Lees meer

Onze visie
Films en artikelen
Open dag

Biscuit Ltd Clothing Levete – Room Shirt Dell Peach 0Xwkn8OP
Biscuit Ltd Clothing Levete – Room Shirt Dell Peach 0Xwkn8OP

Blij van al onze verhalen? Check dan ook ons boek of kom naar een open dagIn Blauw Jones Jorhalt Trui Bovenstuk Jackamp; 491760 F3K1cuTlJ5.

In Tussenjas Zwart Be 'bekatana' Edgy bfg76yY