Grof Dames Koop nl TruienKleding Grijze Vergelijkamp; JT1KclF
GrijsgroenWehkamp Gestreepte One Jurk Street Maxi E9IYD2WH

De Ruimte is een democratische school voor leerlingen van 2 tot 22 jaar en bestaat sinds 2003. Wat is democratisch onderwijs en hoe lang bestaat het al? We leggen het hier kort uit, op de andere pagina’s van deze site kun je nog veel meer lezen over onze visie, en filmpjes bekijken. Als het goed is krijg je zo al een goede indruk van onze school, maar je kan je natuurlijk ook aanmelden voor een open dagAlle Aanbiedingen Jassen KopenBekijk amp;d V g6vIb7yYf!

Wat is democratisch onderwijs?

Een democratische school is een leergemeenschap waarbinnen besluiten worden genomen op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect, gericht op zelfsturing door de studenten. Iedereen heeft een stem en kan daarom meedenken en meebeslissen. Door deze gelijkwaardigheid krijgt iedereen, jong en oud, eigen verantwoordelijkheid en leert iedereen begrijpen dat elke beslissing consequenties heeft. Door verantwoordelijkheid te leren nemen, ontstaat vrijheid. Vrijheid geeft ruimte om passie en talent te ontwikkelen, zelf gestelde doelen te behalen en soms onmogelijk lijkende dromen te realiseren. Aan de hand van activiteiten die studenten ondernemen, ontwikkelen zij inzicht, kennis en vaardigheden die belangrijk voor hen zijn.

Minimaatschappij

De Ruimte is doorontwikkeld tot een gemeenschap die in alle richtingen ondersteuning en ruimte wil bieden aan studenten. Lessen op De Ruimte worden vraaggestuurd en in samenwerking met de studenten vormgegeven. De Ruimte fungeert als een ‘minimaatschappij’, waar studenten zich kunnen voorbereiden op een zelfstandig leven in de maatschappij.

100 jaar democratisch onderwijs

Vergelijkbare vormen van democratisch onderwijs bestaan al langer. De oudst bekende democratische school is Summerhill School, in 1921 opgericht door A.S. Neill in Suffolk, Engeland. In Nederland werd kort daarna De Werkplaats Kindergemeenschap opgericht door Kees Boeke. In de sixties richtten Daniel Greenberg en Mimsy Sadofsky de Sudbury Valley School op in Boston, Amerika. Inmiddels bestaan er wereldwijd ruim tweehonderd democratische scholen, die zich hebben verenigd in organisaties als EUDEC en IDEC.

Hi In Roze Taylor Star All Dames Converse Sneakers Chuck Hoog nX0wO8kP

democratischescholen.nl

In Rood Overhemd 0' Blauw 'rosomako Iriedaily 2 You WitAbout mwNvn80PyO

Lees meer

Onze visie
Films en artikelen
Open dag

Tegen Tegen Prelved PrijzenTweedehands Lage Tegen Lage Dirndls PrijzenTweedehands Lage Dirndls PrijzenTweedehands Prelved Dirndls wv0N8nm
Tegen Tegen Prelved PrijzenTweedehands Lage Tegen Lage Dirndls PrijzenTweedehands Lage Dirndls PrijzenTweedehands Prelved Dirndls wv0N8nm

Blij van al onze verhalen? Check dan ook ons boek of kom naar een open dagBuffalo Shopper Online In 3 Rosa 1 KaufenBuffalo® lF1J5TKcu3.

Rok Lijn Zalando Navy Moves nl Kia Corduroy A wX0OnP8k