1 Jas The Thermoball Triclimate 3 Face North DamesBlack Online L N8OwPX0kn
Online Tom nl Tailor KledingSans lFKJc3Tu1

De Ruimte is een democratische school voor leerlingen van 2 tot 22 jaar en bestaat sinds 2003. Wat is democratisch onderwijs en hoe lang bestaat het al? We leggen het hier kort uit, op de andere pagina’s van deze site kun je nog veel meer lezen over onze visie, en filmpjes bekijken. Als het goed is krijg je zo al een goede indruk van onze school, maar je kan je natuurlijk ook aanmelden voor een open dagEn Gt Blazer Mid Sb Zoom Goedkope Nike Unisex Lichtgrijs Beste hQCsdrxt!

Wat is democratisch onderwijs?

Een democratische school is een leergemeenschap waarbinnen besluiten worden genomen op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect, gericht op zelfsturing door de studenten. Iedereen heeft een stem en kan daarom meedenken en meebeslissen. Door deze gelijkwaardigheid krijgt iedereen, jong en oud, eigen verantwoordelijkheid en leert iedereen begrijpen dat elke beslissing consequenties heeft. Door verantwoordelijkheid te leren nemen, ontstaat vrijheid. Vrijheid geeft ruimte om passie en talent te ontwikkelen, zelf gestelde doelen te behalen en soms onmogelijk lijkende dromen te realiseren. Aan de hand van activiteiten die studenten ondernemen, ontwikkelen zij inzicht, kennis en vaardigheden die belangrijk voor hen zijn.

Minimaatschappij

De Ruimte is doorontwikkeld tot een gemeenschap die in alle richtingen ondersteuning en ruimte wil bieden aan studenten. Lessen op De Ruimte worden vraaggestuurd en in samenwerking met de studenten vormgegeven. De Ruimte fungeert als een ‘minimaatschappij’, waar studenten zich kunnen voorbereiden op een zelfstandig leven in de maatschappij.

100 jaar democratisch onderwijs

Vergelijkbare vormen van democratisch onderwijs bestaan al langer. De oudst bekende democratische school is Summerhill School, in 1921 opgericht door A.S. Neill in Suffolk, Engeland. In Nederland werd kort daarna De Werkplaats Kindergemeenschap opgericht door Kees Boeke. In de sixties richtten Daniel Greenberg en Mimsy Sadofsky de Sudbury Valley School op in Boston, Amerika. Inmiddels bestaan er wereldwijd ruim tweehonderd democratische scholen, die zich hebben verenigd in organisaties als EUDEC en IDEC.

Dames Outlet Ugg SnowbootsKleding nl Koop Vergelijkamp; Online b6Y7yfg

democratischescholen.nl

Wow Comfort PSchabon Philippe Sloggi Storesquare Bh Dames W29DYeEHI

Lees meer

Onze visie
Films en artikelen
Open dag

KopenFashionchick Kleding nl Laurèl Online P8knO0Xw
KopenFashionchick Kleding nl Laurèl Online P8knO0Xw

Blij van al onze verhalen? Check dan ook ons boek of kom naar een open dagBasic Triangle Guess Shirt Ss W83i17k6yw0 Groen Cn T Tee N0m8wvnO.

BadpakHudson's Bay Lovestories Ruby Ruby BadpakHudson's Lovestories Bay WDI9YEH2