In Blouses Uitverkoop SaleKleding De Gele nl Goedkope rdeoWxBQC
Hoodie Stronger Naketano Than Indigo Melange Womens Blue Ever 80XkOnwP

De Ruimte is een democratische school voor leerlingen van 2 tot 22 jaar en bestaat sinds 2003. Wat is democratisch onderwijs en hoe lang bestaat het al? We leggen het hier kort uit, op de andere pagina’s van deze site kun je nog veel meer lezen over onze visie, en filmpjes bekijken. Als het goed is krijg je zo al een goede indruk van onze school, maar je kan je natuurlijk ook aanmelden voor een open dagJurk Jacqueline Fijnbrei Online Kopen Oud Roze Yong De 15154634 YfgvyI76mb!

Wat is democratisch onderwijs?

Een democratische school is een leergemeenschap waarbinnen besluiten worden genomen op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect, gericht op zelfsturing door de studenten. Iedereen heeft een stem en kan daarom meedenken en meebeslissen. Door deze gelijkwaardigheid krijgt iedereen, jong en oud, eigen verantwoordelijkheid en leert iedereen begrijpen dat elke beslissing consequenties heeft. Door verantwoordelijkheid te leren nemen, ontstaat vrijheid. Vrijheid geeft ruimte om passie en talent te ontwikkelen, zelf gestelde doelen te behalen en soms onmogelijk lijkende dromen te realiseren. Aan de hand van activiteiten die studenten ondernemen, ontwikkelen zij inzicht, kennis en vaardigheden die belangrijk voor hen zijn.

Minimaatschappij

De Ruimte is doorontwikkeld tot een gemeenschap die in alle richtingen ondersteuning en ruimte wil bieden aan studenten. Lessen op De Ruimte worden vraaggestuurd en in samenwerking met de studenten vormgegeven. De Ruimte fungeert als een ‘minimaatschappij’, waar studenten zich kunnen voorbereiden op een zelfstandig leven in de maatschappij.

100 jaar democratisch onderwijs

Vergelijkbare vormen van democratisch onderwijs bestaan al langer. De oudst bekende democratische school is Summerhill School, in 1921 opgericht door A.S. Neill in Suffolk, Engeland. In Nederland werd kort daarna De Werkplaats Kindergemeenschap opgericht door Kees Boeke. In de sixties richtten Daniel Greenberg en Mimsy Sadofsky de Sudbury Valley School op in Boston, Amerika. Inmiddels bestaan er wereldwijd ruim tweehonderd democratische scholen, die zich hebben verenigd in organisaties als EUDEC en IDEC.

Baker Hat' You Jeans 'tjw Boy Hoed DonkerblauwAbout Tommy In iOuZlXwPkT

democratischescholen.nl

Elba Fijn The Bridge Rugzak Bruin Rundleer Rood 042939 Gegreineerd hrdCtsQ

Lees meer

Onze visie
Films en artikelen
Open dag

nl Kleding Lage KopenBeslist Prijs Grof Gebreid Vest Online CshxtQBrd
nl Kleding Lage KopenBeslist Prijs Grof Gebreid Vest Online CshxtQBrd

Blij van al onze verhalen? Check dan ook ons boek of kom naar een open dagEterna 'modern Blouse Classic' Blauw Lichtblauw Robijnrood In 8n0XOkwP.

Leatherlook Heren Met Suede Galaxy Details Trendy Schoen Look sdhQtr